Voorjaarsbijeenkomst 2023
flyer voorjaar 17 mei'23

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Beste lezers.

De eindejaarsbijeenkomst van dit jaar die werd gehouden op woensdag 21 december 2022 ligt al weer achter ons.

De middag werd goed bezocht en werd zoals gebruikelijk gehouden  bij café/restaurant de Molenberg in Reutum.

Jan Willink

 Bij aankomst werden wij muzikaal  welkom geheten door drie midwinterhoornbloazers. 

Zij waren ook bereid om uit te leggen hoe ze zelf hun midwinterhoorn hadden gemaakt.

Hartelijk dank voor jullie inzet!

 

 De middag werd geopend door onze voorzitter . Jurrie van der Geize

Hij heette iedereen welkom en stond ook stil bij het feit dat helaas enkele leden waren overleden

of door andere redenen niet meer aanwezig konden zijn.  Als u wilt kunt u de toespraak hier lezen.

Vervolgens werden wij toegesproken door de plaatsvervangend districtschef  die namens de districtsleiding aanwezig was.

Emil BaveldHij stond stil bij alle actuele onderwerpen die ons leven momenteel

nadelig beinvloeden zoals de oorlog in Okraïne, de energiecrisis en alle nadelige gevolgen daarvan.

Ook haalde hij kort aan wat dit betekent voor de politie.

Hij wenste ons een fijne kerst en een voorspoedig en vooral een  gezond nieuwjaar toe.

De middag was verder uitstekend verzorgd door  restaurateur van de Molenberg en zijn medewerkers.  Bij de koffie / thee kregen wij een heerlijke slagroomsoes.  De hele middag vrijdrinken, waarbij alle tijd was om  met iedereen bij te praten. Het stamppotbuffet was zoals gebruikelijk heerlijk bereid met vele vleesgerechten en gevolgd door ijs en pudding. Bij het beëindigen van de middag spraken veel bezoekers hun tevredenheid uit! 

 

Wij hopen uiteraard dat ook komend jaar weer zo'n middag gehouden kan worden.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is nog niets bekend over een najaarsactiviteit van 2023.

Verslag afgelopen jaar:

De busreis die wij dit najaar organiseerden zit er weer op. Zij die meegingen hebben er erg van genoten en zij vroegen zich ook af waarom er niet leden meer meegingen. Eén van de redenen om deze reis te organiseren was dat op de laatste ALV gevraagd werd om toch vooral weer een busreis te organiseren. Om u vooral niets te laten missen van deze reis heeft Ted Haitsma een verslag opgemaakt dat ik hier volledig zal weergeven. Wilt u eerst de foto's bekijken die collega's maakten, ga dan naar het fotoalbum (U moet wel ingelogd zijn i.v.m. de privacy) en kijk bij Najaarsreis 2022.

Najaarsreis 13 september jl  

Zonder problemen vertrokken de bussen van de opstapplaatsen.

Omstreeks 09.45 uur arriveerden beide bussen met (70 personen)

bij het nieuwe v/d Valk hotel in Deventer. Hier wachtte ons koffie met gebak.

Het hotel is groots opgezet en van alle gemakken voorzien.

Om 10.45 uur vertrokken beide bussen richting Urk. De rit naar Urk verliep voorspoedig waarna we klokslag 12.00 uur arriveerden in de haven van Urk waar de rondvaarboot “de Zuiderzee” reeds klaar lag.

Nadat alle deelnemers aan boord waren vertrok het schip direct naar het IJsselmeer voor een 3 uur durende tocht over het IJsselmeer en Ketelmeer.

Op “zee” gekomen werden we vergast met een zeer uitgebreide heerlijke lunch

waar het ons aan niets ontbrak. O.a. een roerei, kroket en haring

Tijdens de tocht werden we door de schipper op de hoogte gehouden van alle bezienswaardigheden onderweg. Het weer was ons goed gezind en de zon scheen uitbundig, waardoor de meeste deelnemers op dek een plekje zochten om te genieten van zon en uitzicht. Ook kon men in de stuurhut een kijkje nemen en mocht men zelf even het roer overnemen (zie de foto sessie op onze website) De stemming was goed en oud collega’s hadden elkaar een hoop te vertellen.

Op de terugtocht naar Urk had de schipper ons  veel te vertellen over het ontstaan van Urk door de eeuwen heen, de bevolking, handel en visserij, de bebouwing van Urk, vuurtoren, kerk etc. Gezien de stilte bij zijn uitleg vond een ieder het zeer interessant.

Na een vlotte afmeer-manoeuvre konden we het schip verlaten en in de reeds gereed staande bussen stappen.

Ondanks de bouwvakkers spits (16.00 uur) leverde de chauffeurs ons precies op tijd af bij Preston-Palace. Hier moesten we nogal een afstand afleggen naar de nieuwe zaal achter het hotel-restaurant die voor onze groep gereserveerd was en waar we ons diner in buffet vorm zouden gaan gebruiken. Het is een prachtige nieuw zaal met een hoop glas, zodat je niet in donker hoeft te zitten

Achter in de zaal bevond zich een prachtige toiletgroep. Na de borrel konden we ons tegoed doen aan

een overdaad aan spijzen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was  aanwezig. Je kon beginnen met het koude gedeelte salades vis etc. om daarna het warme gedeelte te proberen 3 soorten soep diverse soorten vlees patat gebakken aardappels diverse groentes warm/koud pasta’s, rijst bami saté etc. te veel om op te noemen om daarna ijs/pudding/fruitmix te nemen. En om het

het af te sluiten div. soorten koffie of een borrel. Nadat een ieder voldaan was

konden we gelukkig vertrekken door de zijdeur, waardoor ons de rondgang door Preston-Palace werd bespaard.

Op de weg naar huis hoorden we in de bussen alleen maar lof over deze dag,

het bestuur was hier natuurlijk blij mee. Waar we niet blij mee waren was de karige opkomst van een vereniging met 175 leden. Elke activiteit kon voorheen rekenen op 120 a 150 deelnemers. Ook deze keer rekenden we op 125 deelnemers en aldus een deal gemaakt met de bus maatschappij, mits we een minimum hadden van 90 deelnemers. We kwamen echter op 70 deelnemers en moesten € 10,- pp bij betalen. Dit koste de vereniging SPT € 700 extra. Juist nu er aan alle kanten bezuinigt moet worden. Ook de contributie betaling blijft achter. Wij worden door de Nationale Politie gecontroleerd op het aantal betalende leden. Naar aanleiding van dat aantal krijgen we subsidie toegekend € 3301 per jaar.

Deze najaarsreis kostte voor 70 personen € 8225,-. Begrijpt u nu dat we zitten te springen om betalende leden (contributie €12,50 pp per jaar) en deelnemers voor onze activiteiten. Heeft u de contributie voor dit jaar 2022 al betaald ?

We hopen u te zien op de eerst volgende activiteit !

Ted Haitsma, penningmeester.

 

Waarom betalen introducés de kostprijs?

De kosten voor zo'n reis , €117,50 per persoon, komen voor een groot deel van onze vereniging en voor een klein deel van de eigen bijdrage die u als lid betaalt. . Uiteraard is dit verenigingsgeld voor onze leden bestemd. Wij krijgen subsidie voor het aantal leden dat we hebben. Het zou dus vreemd zijn als introducé's, lees "NIET LEDEN" voor hetzelfde bedrag meekunnen. Daar is het niet voor bestemd en je betaalt geen contributie voor mensen die geen lid zijn van onze vereniging.

Dit is en was al heel lang het standpunt van het bestuur.

 

 


Alsnog lid worden
Wil je alsnog lid worden om van deze unieke gelegenheid gebruik te maken, dan kan dat door  €12,50 per persoon (€25,- met partner) over te maken op bankrekening nr. NL24 RBRB 0778 1297 21 t.n.v. Senioren Politie Twente. Vermeld daarbij altijd svp mailadres en telefoon nr. zodat we bij vragen contact kunnen opnemen.

 

 

Betalingen altijd richten aan Seniorenpolitie twente bankrekening nr. NL24 RBRB 0778 1297 21.