Wij hebben bericht ontvangen dat Ed Broekhuis een hartaanval had gehad en in het ziekenhuis lag. Voor meer bijzijnderheden moet u ingelogd zijn.

De data voor het klootschieten zijn weer bekend, kijk daarvoor bij de link Activiteiten / Klootschieten.

Op woensdag 30 maart v.a. 14.00 uur gaan we onze jaarlijkse ALV houden in de Hermantap te Enschede. Agenda etc. worden nog verzonden.

Ik kreeg van Ries Ouwerkerk oud collega) en Gerrit van de Streek het verzoek onderstaand bericht te plaatsen:

Beste oud collega's.

We willen even je aandacht vragen voor het volgende.

Zoals je wellicht weet, loopt de GGD aan tegen een capaciteitsprobleem bij het kunnen uitvoeren van voldoende testen en bron- en contactonderzoeken. Om aan extra menskracht te komen, wordt momenteel naar verschillende partijen gekeken. Denk aan Rode Kruis, alarmcentrales en zelfs Defensie. Met de GGD is inmiddels ook gesproken over de inzet van oud-politiemensen en de GGD is hier enthousiast over. 

Er wordt binnen de politie al op verschillende plekken over gesproken (Korpsleiding, ACP, kombijdepolitie.nl, etc.), maar belangrijk is momenteel ook om een algemeen beeld van de mate van bereidheid binnen de categorie oud-politiemensen te hebben.

Wat we jou bij deze vragen is of jij de bereidheid zou hebben je ter ondersteuning van de GGD in te zetten bij de bron- en contactonderzoeken en wat daar verder bij komt kijken.

Met het antwoord op deze vraag verplicht je je tot niets. Er is immers nog heel veel onduidelijk. Het gaat puur om een algemeen beeld van de bereidheid onder oud-politiemensen zich in te zetten bij een vraagstuk, zoals zich dat nu voordoet bij de GGD. Wat geldt voor jou?

                  ·       Ja, men mag mij benaderen om een rol te spelen ter ondersteuning van de GGD

                  ·       Nee, ik begrijp het probleem, maar ben zelf niet geïnteresseerd in een actieve rol.

                  ·       Ja, mits ………………

Nogmaals, het gaat slechts om een totaalbeeld van de bereidheid. Je verplicht je met je antwoord tot niets.

De twee oud-collega’s die nu doende zijn met het in kaart brengen van de bereidheid, zijn Gerrit van de Streek (Eenheid Midden Nederland) en Ries Ouwerkerk (Politieacademie).

Voel je vrij om hen rechtstreeks je antwoord te mailen. Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Hartelijke groet,

Mail Gerrit van de Streek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mail Ries Ouwerkerk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op verzoek onderstaand artikel geplaatst.

Graag breng ik onderstaand bericht van de World Police and Fire Games 2022, welke in Rotterdam zullen plaatsvinden, onder jullie aandacht. Wellicht dat jullie vrijwilliger willen zijn, of iemand kennen die als vrijwilliger wil fungeren bij de WPFG2022.Hartelijke groet,Fokko Spoelstra
Projectleider WEP.

Bericht:
Beste WPFG volger,Het is vanaf vandaag mogelijk om je in te schrijven als vrijwilliger voor de World Police & Fire Games 2022. Wil jij deel uitmaken van een fantastische, unieke ervaring tijdens de World Police & Fire Games 2022 in Rotterdam?
De WPFG2022 is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers met een sporthart, die in de periode van 20 tot en met 31 juli 2022 beschikbaar zijn.Wil je graag meewerken aan dit prachtige en unieke internationale sportevenement? Wil jij ook iets terugdoen en bijdragen aan waardering en respect voor de hulpverleners die dag en nacht voor jou klaarstaan?Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Kijk voor meer informatie snel op https://www.wpfgrotterdan2022/vrijwilligers en meld je vandaag nog aan.
Hartelijke groet, gerard Bakx, Vicepresident WPF2022

André Schutten gaat de actieve dienst in het najaar verlaten. Hij was voornamelijk in Hengelo werkzaam en was altijd een zeer actief vakbondsman. Op vrijdag 6 november a.s. van 16:00 tot 18:00 uur is zijn afscheidsreceptie bij de Twentse Bierbrouwerij cq. Proeflokaal (de oude Zegger) aan de Haaksbergerstraat. Ik hoop dat ik daar nog een kaart van krijg, dan zal ik die hier plaatsen. 

Bij de aanbiedingen stond nog steeds nog steeds de Australië-Balireis. Door de coronacrisis kon deze reis niet doorgaan.Nu heeft de organisatie besloten deze reis opnieuw aan te bieden. Kijk voor meer informatie bij aanbiedingen of op ons Facebook. 

 
Beste lezers.
 Ik kreeg een mail met het verzoek dat bericht  door te sturen. Ik heb dat bericht verstuurd aan de mij bekende mailadressen. Mocht u het gemist hebben, dan kunt u het hier nalezen.
Toelichting op enkele daarin gebruikte afkortingen:
SPS  =  het Landelijk Samenwerkingsverband Politiesenioren.Voor ons is de contactpersoon onder genoemde Fokko Spoelstra, die werkt bij het:
WEP = Stichting Erkenning Waardering Politie gevestigd te Doorn.
 
Bericht:
Via diverse kanalen bereiken ons veel berichten van voormalige politiemedewerkers die hun hulp aanbieden in deze corona-crisis.
Hartverwarmend! Op dit moment is echter nog niet te zeggen of, hoe en wanneer we onze voormalige collega’s kunnen gaan inzetten. Door de maatregelen van de overheid komt er deels capaciteit in de eenheden vrij, omdat bijvoorbeeld evenementen zijn afgelast. Aan de andere kant vragen de aangescherpte maatregelen ook om meer toezicht vanuit de politie. We kijken steeds naar de juiste verdeling van de capaciteit, zodat het politiewerk doorgaat.Maar uiteraard kan binnenkort blijken dat we toch tijdelijk meer capaciteit nodig hebben. Vandaar dat we de aangeboden hulp willen inventariseren. Samen met de ACP hebben we daarom nagedacht over een werkwijze, zodat politiemensen die nu werkzaam zijn in andere sectoren of die de organisatie hebben verlaten vanwege (pre)pensioen zich centraal kunnen aanmelden. In geval dat de situatie verandert bijvoorbeeld verandering van taakstelling waardoor er ineens veel meer collega’s nodig zijn en/of een extreme toename van het aantal  zieken, kunnen we deze collega’s benaderen om eventueel bij te springen. Het gaat hierbij dan primair om ondersteunende taken.
Voormalig politiemedewerkers kunnen zich daarvoor registreren op:
 
 
Uiteraard informeren we deze groep tijdig en zijn we transparant dat het hier gaat om een noodscenario. Mochten jullie zelf nog contact hebben met voormalige collega’s en
horen dat zij zich in deze tijd graag voor de politie willen inzetten, verwijs ze dan naar bovenstaande site voor registratie.
We willen je vriendelijk vragen deze mail door te sturen naar de  teamchefs binnen jouw eenheid.
 
Met vriendelijke groet,
 
Namens de zender van de mail: 
Fokko Spoelstra
projectleider st WEP
06-52475804
 
 

Heeft u iets bijzonders te vertellen over de corona tijd? Wilt u er iets over kwijt? Laat het dan weten. Ik het zal het plaatsen in het besloten gedeelte, waar u het met onze leden kunt delen.

Ik had in elk geval wel die behoefte. Wilt het lezen, moet u wel zijn ingelogd. Lees verder

 

Ik kreeg van meerdere kanten informatie over een mogelijke aanvulling op uw pensioen. Wist u dat….u mogelijk recht hebt op een aanvulling op uw pensioen van ABP als u en uw partner allebei werkzaam waren voor 1 januari 1995 en tegelijkertijd pensioen hebben opgebouwd? ABP kent namelijk een aanvulling op het pensioen wanneer er sprake is van samenvallende diensttijd en u pensioen opbouwde:

-vóór 1 januari 1986 bij zowel ABP als gelijktijdig ergens anders;

-vóór 1 januari 1995 bij ABP én uw partner gelijktijdig bij ABP of ergens anders pensioen opbouwde.

Wilt u er meer over lezen, ga dan bv naar de webiste van Max Meldpunt

Heeft u echt interessen en wilt u het uitzoeken? Dan kan ik een mail doorsturen met meer info. U kunt bv bij het ABP een formulier samenvallende diensttijd opvragen. tensloptte is er ook nog een Vereniging Pensioen verlies.Ga daarvoor naar hun website en lees meer

 

 

Voor u gelezen in de Tubantia:

Zieke adjudant Bentsink uit Nijverdal overdonderd door koninklijk lintje: ‘Ik ben maar een gewone jongen’

Zijn ‘militaire opvoeding’ verloochent zich niet bij Frits Bentsink (84). De Nijverdaller is een man van orde en gezag, van tucht en vlijt, van heldere opvattingen, de juiste houding en van altijd correct gekleed naar de kerk gaan. „In colbert en niet in overhemd met korte mouwen.”

‘Onvergetelijke dag’

En: „Dit was een onvergetelijke dag, die me de rest van mijn leven bij blijft. En hoelang dat nog duurt weet niemand. Ik leef al drie jaar met uitgezaaide nierkanker, maar kan me nog steeds zelf thuis aan de Grotestraat redden. Mijn vrouw Katie woont sinds enkele maanden in De Parallel, omdat ze steeds viel. Gelukkig is nierkanker wel de best te behandelen vorm van deze ziekte. Toen ik mijn oncoloog vroeg of het nog zin heeft mijn in mei 2021 verlopen rijbewijs te laten verlengen lachte ze en zei: ‘Doe dat maar.’”

Wilt u het hele artikel lezen, kijk dan verder in de Tubantia van 9 oktober 2020.

Ik kreeg het verzoek het volgende bericht te plaatsen:

Geachte heer, mevrouw. Samen met mijn collega schrijver-onderzoeker Annette Evertzen ben ik bezig met een boek over Jodenjagers bij de Hengelose gemeentepolitie in de Tweede Wereldoorlog. Een aantal jaren geleden zijn we benaderd door Niels Bakker, de gemeentearchivaris van Hengelo, om dit onderwerp nader te onderzoeken. Voor het onderzoek hebben we vooral gebruikgemaakt van de archieven van de gemeente Hengelo en het CABR in Den Haag. Ook hebben we literatuuronderzoek gedaan.

We zouden graag een afspraak willen maken met iemand binnen de politie Hengelo die kennis heeft van de rol van de politie in de Tweede Wereldoorlog, bijvoorbeeld een communicatiedeskundige. Specifieke vragen die we hebben zijn:

* is er een archief bij de politie Hengelo over de Tweede Wereldoorlog en de periode erna? Zo ja, kunnen we daar gebruik van maken?

* is er informatie beschikbaar over de agenten in de Tweede Wereldoorlog die van buiten Hengelo zijn aangetrokken in de periode van de reorganisatie van de gemeentepolitie in 1940?

We zien uit naar uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

namens Annette Evertzen,

Stevine Groenen. Voor contact mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik kreeg als bestuurslid van onze vereniging en als zodanig lid van het landelijk overleg van Ariënne Dozeman van www.1camera.nl het volgende verzoek.

"Geachte heer/mevrouw,

 Tijdens mijn zoektocht naar bijzondere verhalen voor ons filmproject kwam ik ook op de website van de WEP ook uw email adres tegen. Wellicht dat u mij kan helpen bij het vinden van het verhaal dat zoek. Waar gaat het om? Wij zijn een videoproductiebedrijf uit Amsterdam en werken op dit moment samen met Achmea aan een korte film. Hierin willen wij graag verhalen laten zien van mensen wiens leven een bijzondere wending heeft gekregen. De aanleiding of het startpunt is daarbij belangrijk. Bijvoorbeeld het moment dat je te horen krijgt in verwachting te zijn van een drieling, het moment dat je een ernstig ongeluk krijgt, het moment dat je bedrijf afbrand... Hoe dit juist het startpunt bleek van een nieuw avontuur. Dat startpunt kan ook zijn de dag dat iemand met pensioen ging. Ik kan me voorstellen dat dit na een jarenlange carrière bij de politie best een hele omschakeling is. Temeer wanneer hij of zij best nog graag door had willen werken. We zijn dan ook op zoek naar iemand die het pensioen eigenlijk helemaal niet zo zag zitten, maar daarna juist iets bijzonders is gaan doen. Naar de kunstacademie, een solo-zeiltocht, backpacken, lopen naar Spanje, skydiven, een gaarkeuken runnen.... etc. etc.

Zou u in uw netwerk misschien iemand weten die aan dit profiel voldoet? Of het pensioen lang of kort geleden is maakt niet zoveel uit. Als er uiteindelijk maar begonnen is aan een nieuw hoofdstuk in het leven. Helaas zijn we al een tijdje op zoek naar zo'n verhaal. Het is het enige verhaal dat we nog missen in ons project. Er is dus enige haast. Het hoeft overigens niet per se een gepensioneerde agent te zijn, een ander beroep is ook prima. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Ariënne Dozeman.

Mocht je van mening zijn dat je zo iemand bent, laat het me weten en ik geef het aan mijn door door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Henri van Harten.

 

De Operationele Centra van Nederland hebben de keus gemaakt om burgers op te leiden tot Centralist en mogelijk daarna tot Generalist. Zij zoeken daarvoor oud politiemeldkamermedewerkers die na 1950 geboren zijn en graag nog wat willen bijdragen en bijverdienen om de nieuwe medewerkers van de meldkamers in Nederland op te leiden om hun taak naar behoren te kunnen verrichten.IPOL heeft hier ex-meldkamermedewerkers voor nodig die zij didactisch kunnen scholen en kunnen updaten op meldkamergebied om voor de aankomend OC medewerkers opleidingen te verzorgen. Heb je interesse, dan kun je het hele artikel hier lezen