Op donderdag 4 juli waren alle vrijwilligers van de Risk Factory uitgenodigd om de nieuw geopende Risk Factory in Venlo te bezoeken. Jos Bruning was één van hen en leverde mij het volgende  artikel voor de website: "Informeel bezoek naar de op basis van de Risk Factory Twente, nieuw geopende 2e Risk Factory in Nederland ! m 08.30 uur was het verzamelen bij de Risk Factory op de vliegbasis Twente.

RFVenlo2019 (1)Alle vrijwilligers van de Risk Factory waren deze dag uitgenodigd om met de touringcar van Ter Doest uit Hengevelde mee te gaan naar de nieuw geopende Risk Factory in Venlo, Veiligheidsregio Limburg Noord.Na een sterke kop koffie en uiteraard bijbehorende sterke verhalen zijn wij om 08.45 uur gezamenlijk vertrokken.  Voor onderweg was de koelkast ruimschoots gevuld en de door ter Doest ter beschikking gestelde koffie in overvloed aanwezig en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.De rit is super verlopen met een chauffeur die onderweg zijn grappen en grollen uit het dashboardkastje tevoorschijn haalde voor ons vermaak.

Bij aankomst in Venlo was het effe zoeken naar het bordje “Risk Factory” maar met een bus vol ex-speurneuzen kon dit natuurlijk niet misgaan en arriveerden wij exact op tijd 11.00 uur bij de Risk Factory Limburg Noord.De ontvangst door de vrijwilligers van de Veiligheidsregio Limburg Noord was overweldigend en bijzonder hartelijk, dit kan natuurlijk ook niet anders als met koffie en Limburgse vlaai in een diversiteit aan smaken. RFVenlo2019 (3)Na een hartelijk woord van welkom en een uitleg hoe de Veiligheidsregio Limburg Noord de basisvormen van Twente overgenomen en uitgebreid hebben met hun eigen nieuwe varianten en regionale samenwerkingsverbanden, werden wij uitgenodigd om in groepjes met vrijwilligers van Venlo hun Risk Factory te doorlopen en te aanschouwen hebben Twente en Limburg Noord elkander ruimschoots “bestoven” wat resulteerde in het opdoen van wederzijdse nieuwe ideeën en aanvullingen.Na de rondgang stond in de ontvangstruimte van de Risk Factory Limburg Noord voor een ieder een bijzonder verzorgde broodmaaltijd en soep klaar. Het was dan ook niet vreemd dat alles in een rap tempo slonk, behalve de omvang man menig collega.Aansluitend volgde een afscheidsronde en wederzijds dankwoord voor onze aanwezigheid en had de chauffeur van ter Doest de touringcar alweer voor ons in gereedheid gebracht. Annette van der Zande-Bos had tijdens haar “speurende” rondgang een opmerkelijke vondst gedaan: "Een straatnaambordje met de tekst “mevrouw Bosweg”. Dit werd ruimschoots gedeeld en bleef voor de leiding van de Risk Factory Venlo dan ook zeker niet onopgemerkt.Tijdens het instappen in de bus werd het genoemde straatnaambord dan ook nog op ludieke wijze aan Annette van de Zande-Bos overhandigt als aandenken aan het bezoek van de Risk Factory veiligheidsregio Limburg Noord. Zo werd 14.00 uur de terugreis naar Twente weer aanvaard.
RFVenlo2019 (6)Bij aankomst Risk Factory in Twente, 16.15 uur, was alles al in gereedheid gebracht voor beëdiging van een 6-tal nieuwe VAP-AT-collega’s. Ook de partners van de “nieuwelingen” waren ondertussen gearriveerd om de ceremonie bij te kunnen wonen.
Vervolgens arriveerde vanuit de politie Ronald Verheggen en Rob van Duuren om de 6 collega’s de Eed dan wel Belofte te laten afleggen / beloven.De zes beëdigde collega’s VAP-AT zijn; André Herink, Hans Kienhuis, Hans den Hamer, Jan Evers, Jan Willink, Jacqueline Wermer.
Na de ceremonie werden alle beëdigde collega’s door een ieder gefeliciteerd en werd hen vanuit de leiding een prachtige bos bloemen overhandigt.
Ter afsluiting van deze bijzondere dag was er voor een ieder een hapje en een drankje in de vorm van een geweldige Barbecue georganiseerd, het zal niemand dan ook verwonderen dat de dag behoorlijk uit de uurtjes is gelopen en er ééntje het licht uit heeft moeten doen !RFVenlo2019 (4)
Al met al kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagde dag waarbij de beide veiligheidsregio’s weer indrukken hebben opgedaan ter verbetering / aanvulling van ieders program.
Thans zijn ook de evaluatie resultaten van de Risk Factory Twente schooljaar 2018 – 2019 bekend en hieruit blijkt dat wij dit schooljaar 4.938 leerlingen hebben mogen rond- /opleiden tot veiligheidsambassadeurs voor de regio Twente !!Met alle dank aan de vrijwilligers van de Risk Factory Twente en zeker Stefan Mues als coördinator van de Risk Factory die dit alles voor ons mogelijk heeft gemaakt !
Voor een ieder een hele fijne vakantie gewenst !! Jos Bruning. 

You have no rights to post comments