Ik kreeg van Ries Ouwerkerk oud collega) en Gerrit van de Streek het verzoek onderstaand bericht te plaatsen:

Beste oud collega's.

We willen even je aandacht vragen voor het volgende.

Zoals je wellicht weet, loopt de GGD aan tegen een capaciteitsprobleem bij het kunnen uitvoeren van voldoende testen en bron- en contactonderzoeken. Om aan extra menskracht te komen, wordt momenteel naar verschillende partijen gekeken. Denk aan Rode Kruis, alarmcentrales en zelfs Defensie. Met de GGD is inmiddels ook gesproken over de inzet van oud-politiemensen en de GGD is hier enthousiast over. 

Er wordt binnen de politie al op verschillende plekken over gesproken (Korpsleiding, ACP, kombijdepolitie.nl, etc.), maar belangrijk is momenteel ook om een algemeen beeld van de mate van bereidheid binnen de categorie oud-politiemensen te hebben.

Wat we jou bij deze vragen is of jij de bereidheid zou hebben je ter ondersteuning van de GGD in te zetten bij de bron- en contactonderzoeken en wat daar verder bij komt kijken.

Met het antwoord op deze vraag verplicht je je tot niets. Er is immers nog heel veel onduidelijk. Het gaat puur om een algemeen beeld van de bereidheid onder oud-politiemensen zich in te zetten bij een vraagstuk, zoals zich dat nu voordoet bij de GGD. Wat geldt voor jou?

                  ·       Ja, men mag mij benaderen om een rol te spelen ter ondersteuning van de GGD

                  ·       Nee, ik begrijp het probleem, maar ben zelf niet geïnteresseerd in een actieve rol.

                  ·       Ja, mits ………………

Nogmaals, het gaat slechts om een totaalbeeld van de bereidheid. Je verplicht je met je antwoord tot niets.

De twee oud-collega’s die nu doende zijn met het in kaart brengen van de bereidheid, zijn Gerrit van de Streek (Eenheid Midden Nederland) en Ries Ouwerkerk (Politieacademie).

Voel je vrij om hen rechtstreeks je antwoord te mailen. Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Hartelijke groet,

Mail Gerrit van de Streek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mail Ries Ouwerkerk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

You have no rights to post comments