DeGoei4Vanmorgen werd ons bestuurslid Hennie de Goei in het gemeentehuis te Hengelo door  burgemeester Sander Schelberg geridderd in aanwezigheid van zijn echtgenote en een door de corona helaas slechts een klein aantal aanwezigen.Alle bekenden en familie konden door de livestream de gebeurtenis toch goed meebeleven. 

De burgemeester haalde een groot aantal redenen aan waardoor Hennie de koninklije onderscheiding kreeg, zoals diverse bestuursfuncties bij de IBF/Judo Club  Chikara , het Politiekoor Twente, vrijwilligerswerk werk voor de Weerselose markt, onze eigen vereniging Senioren Politie Twente em mantelzorger.

De burgemeester liet zich nog eens uitleggen hoe Hennie aan de 7e dan graad was gekomen, de rood/witte band, een vrij uitzonderlijke prestatie.

De burgemeester benadrukte daarna nog dat de koninklije onderscheiding vooral werd gegeven voor hetgeen je voor je medemens doet.

Na de uitreiking droeg Hennie zijn onderscheiding op aan zijn vrouw Betsie. Volgens hem verdiende zij dat door haar grote doorzettingsvermogen i.v.m. haar ziekte.

De foto die ik hieronder heb geplaatst is thuis via de lifestream gemaakt en is dan ook niet van goede kwaliteit, omdat hij is gemaakt via het scherm. Zo is toch goed te zien hoe wij het thuis konden meebeleven.

Hennie van harte proficiat ook namens het bestuur van onze vereniging.

 

Hennie de Goei Geriderd

You have no rights to post comments