Via de secretaris van het landelijk overlegorgaan voor de senioren te Doorn ontving ik een Nieuwjaarsboodschap van onze korpschef met het verzoek dit aan onze senioren. kenbaar te maken. Zie hieronder de tekst: 

Beste oud-collega,

In januari is het tien jaar geleden dat we Nationale Politie werden. Van 26 regionale korpsen naar 1 nationaal korps, de grootste overheidsreorganisatie ooit. Dat ging niet zonder slag of stoot. “Alsof je van een auto al rijdend de motor en de banden moest vervangen”, zo concludeerde een toezichtscommissie.

Velen van jullie waren erbij. En mede dankzij jullie staat er nu een politie die sneller kan opschalen bij crises. Die beter regionaal, nationaal en internationaal kan samenwerken.

Die politiemensen daar kan inzetten waar het op dat moment nodig is. Kortom: flexibeler en wendbaarder, maar de politie is nooit af.
Het vertrouwen in de politie is nog steeds hoog. Daar mogen we met elkaar trots op zijn. Sommigen van jullie genieten al wat langer van de welverdiende derde levensfase, voor anderen is het net begonnen. Maar hoe het ook zij: uit het oog, maar niet uit het Blauwe hart.

Ik wens jullie en jullie dierbaren een goed, veilig en gezond 2023.

Henk van Essen

 

 

 

You have no rights to post comments